1 napos gyógynövényismereti túra

Ahogyan egyetlen csésze Györgyteában is ott rejlik a bükki gyógynövények ereje, úgy az 1 napos gyógynövényismereti túra is emlékezetes pillanatokat tartogat. Látogassa meg a legendás Gyógynövénykertet, túrázzon a terepen, és alapozza meg gyógynövényes tudását!

Egynapos túráink a festői szépségű, barátságos hangulatú Bükkszentkereszten gyógynövénykert-látogatásból és rövid terepi túrából állnak. A program a kertlátogatással indul, ezért a találkozó, gyülekező helye a Gyógynövénykert. Lehetőség van csak a kert látogatására is jelentkezni, ha valakinek a terepi túra megterhelést jelent. A kert egyedileg is látogatható, de vezetett kertlátogatásra csak a túrákon van lehetőség.

A maximális létszám túránként 50 fő, a csoportokat a környéket jól ismerő és szerető, elhivatott túravezetőink Boldizsár-Mátyás Gabriella, Orliczki Attila, Szívósné Hegyi Györgyi, Mezőfi Attila vezetik.

Felszerelés

A szükséges felszerelésről (az időjárásnak és a terepi viszonyoknak megfelelő cipő, ruházat), eszközökről (metszőolló, jegyzetfüzet, íróeszköz, fényképezőgép stb.) a résztvevőknek kell gondoskodniuk.

A túra nehézségi foka

A jelentkezésnél kérjük, vegyék figyelembe, hogy a program gyalogtúra része nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett zajlik. Aki ezt megerőltetőnek találja, annak érdemes csak a gyógynövénykert látogatáson részt venni, a gyalogtúrát pedig kihagyni, hiszen erre is lehetőség van, csökkentett részvételi díj fejében.

Részvételi díj

A kertlátogatás és a túra részvételi díja azonnali online fizetés esetén: 2.500 Ft/fő, de lehetőség van csak a kert látogatására is jelentkezni, ez esetben a részvételi díj azonnali online fizetés esetén: 2.000 Ft/fő.

Az online fizetés módjai SimplePay vagy SZÉP kártya.

A részvételi díjat a helyszínen is ki lehet fizetni. Ebben az esetben a kertlátogatás és a túra részvételi díja 2.800 Ft/fő, a kertlátogatásé 2.300 Ft/fő.

A részvételi díj a szakmai program költségeit foglalja magában. Gyermekeknek a részvétel 6 éves kor alatt ingyenes. A túrára csak online jelentkezést fogadunk el.

Részletes program letöltése

A program összesen kb. 4 órás. A gyógynövénykert látogatása 1,5-2 órás program. Ezután egy 2,5 km-es gyalogtúra következik, mely nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett, hegyi terepen zajlik. Gyülekezés 10:30-tól a Gyógynövénykertben.

További túráink

3 napos „Fűben-fában orvosság” túra
A gyógynövényismeret mindig kéz a kézben járt a népi gyógyítással. A 3 napos „Fűben-fában orvosság” túrán kiderül, hogyan állíthatja a g**yógynövényeket és a régi tájfajta gyümölcsfajtákat az egészség szolgálatába.** Szerezze meg nagyanyáink bölcsességét!
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek
3 napos gyógynövényismereti túra
Bevált receptúra: végy pár élvezetes szakmai előadást, adj hozzá egy kellemes gyógynövénykert-látogatást, egy lélekemelő bükki terepi túrát, lelkes résztvevőket, egy nagy tudású, anekdotázó túravezetőt, és kész a 3 napos gyógynövénytúra! **Bővítse ismereteit a gyógynövények világáról**, gyűjtéséről, felhasználásáról!
Túravezető: Lakatos Márk
Részletek
1 napos csoportos gyógynövényismereti túra
Hasonló érdeklődésű társakkal, barátokkal, munkahelyi közösséggel barangolni a Gyógynövénykertben és a bükki természetben? Az 1 napos túránál talán csak egy jobb van, az 1 napos csoportos gyógynövénytúra! Várjuk az **iskolai osztályokat, szakmai szervezeteket, a természetjáró és nyugdíjas klubokat, a baráti társaságokat** Bükkszentkereszten!
Túravezető: Boldizsár-Mátyás Gabriella, Mezőfi Attila, Szívósné Hegyi Györgyi, Orliczki Attila
Részletek
3 napos haladó „Fűben-fában orvosság” túra
A 3 napos haladó túrát azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek gyógynövényismerettel, esetleg részt vettek korábban valamelyik 3 napos túránkon. Most a gyakorlatban a különböző gyógynövényes termékek készítésének fortélyait is elsajátíthatják.
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek