Újdonságok

ÚJ: 1 napos tematikus gyógynövénytúrák

https://tura.gyorgytea.hu/storage/164/1---U%CC%81J-1-napos-tematikus-gyo%CC%81gyno%CC%88ve%CC%81nytu%CC%81ra%CC%81k.jpg

A Gyógynövénykertben mindig új arcukat mutatják a gyógynövények, a természet ezzel üzen az örök körforgásról. Mi sem maradhattunk ki a folyamatos megújulásból, ezért is hirdetjük meg 2024-től új, 1 napos, tematikus gyógynövényismereti túráinkat!

Válassza ki kedvenc 1 napos tematikus Györgytea-túráját és jelentkezzen online!

 • “A konyha gyógynövényei” túra

  Ki mondta, hogy a gyógynövényeket csak a betegségek megelőzése és kezelése kapcsán érdemes emlegetni? Mi biztosan nem. A hozzánk látogatóknak mindig hangsúlyozzuk, hogy azoknak a gyógyfüveknek a jó része, amelyekkel Gyuri bácsi gyógynövénykertjében találkoznak, nemcsak gyógy-, de egyúttal fűszernövények is.

  Ezen az 1 napos túrán azoknak a gyógynövényeknek a bemutatására fókuszálunk, amelyeket fűszerként is bátran használhat a konyhában. A gyakorlati tudnivalók sem maradnak el, hasznos tippeket, ötleteket is adunk, milyen finomságokat készíthet például kakukkfűvel, borsikafűvel vagy rozmaringgal. Ismerje meg a gyógynövényeket, amelyek a konyhában is nagy örömet okozhatnak!

  Jelentkezem a túrára

 • “Gyógynövények gyerekszemmel” túra

  Úgy láttuk, hogy a gyerekek eddig is kitűnően érezték magukat az 1 napos gyógynövényismereti túráinkon, hiszen a valóságban, a természetben, “3D-ben” találkozhattak az olykor képekről sem ismert gyógynövényekkel. De azt mondtuk, miért ne emelhetnénk 2024-ben a tétet?

  A Gyógynövények gyerekeknek 1 napos túra kifejezetten a 6-14 éves gyerekek igényeire szabott, vezetett kertlátogatás. Valamivel kevesebb gyógynövényt mutatunk be, mint a hagyományos túráinkon, de cserébe bátran lehet tépni, morzsolni, szagolni, kóstolni! Túravezetőink mindeközben olyan ismeretekkel gazdagítják a gyerkőcöket, melyek a hétköznapok szerves részét képezik, elárulják például, milyen gyógynövények kerülhetnek a fogkrémbe. Várjuk családjával Bükkszentkereszten!

  Jelentkezem a túrára

 • “Praktikák a családi gyógynövénypatikához” túra

  Nem vitás, hogy a természetes gyógymódoknak ott a helyük a család mindennapi életében. Az viszont, hogy milyen gyógynövények is kerüljenek a családi házipatikába, sokszor még a haladóknak is fejtörést okoz.

  Ezen az 1 napos, tematikus gyógynövényismereti túrán azokat a gyógynövényeket mutatjuk be, amelyeknek mindenképpen ott a helyük a házipatikában. Milyen teák, kivonatok tesznek jó szolgálatot? Milyen gyógynövények segíthetnek egészségünk megőrzésében? Válassza ezt a tematikus túrát, és vértezze fel magát a népi hagyományokra épülő praktikákkal!

  Jelentkezem a túrára

 • “Fotózás a gyógynövénykertben” túra

  Eddig is arra biztattunk túrázóinat, hogy hozzanak fényképezőgépet, és gyűjtögessék szorgalmasan az élményeket fotók formájában is. Kivételes adottság, hogy az egyik túravezetőnk, Orliczki Attila profi fotográfus is, akinek szenvedélye és egyben szakterülete nem más, mint a természet- és tájfotózás. Tősgyökeres bükkszentkereszti, nála jobban kevesen ismerik ezt a tájat és a növényzetet.

  A Hogyan fotózzunk gyógynövényeket? 1 napos tematikus túrán Orliczki Attila túravezető, fotográfus vezeti be vendégeinket a természetfotózás, a gyógynövények fotózásának titkaiba. Nézze a fotográfus szemével Szabó Gyuri bácsi legendás Gyógynövénykertjének csodáit és tanuljon a szakértőtől!

  Jelentkezem a túrára

 • “Lombhullató túra”

  Gyógynövénykertünk eddig bezárt szeptember végén, a gyógynövénytúra-szezon tavasztól őszig tartott. A természet azonban nem tart zárva, a bükki táj ősszel és télen is páratlanul gyönyörű, és ezt szeretnénk megmutatni! 2024-től ezért szinte egész évben nyitva állnak a kapuk a gyógynövénytúrák résztvevői előtt. A Lombhullató túrán a bükki táj egy új, karakteres arcát ismerhetik meg, és vele együtt azokat a gyógynövényeket, amelyek a télre készülve is egyediek, mutatósak. Októberben és novemberben szombatonként várjuk azokat, akik szeretnék megcsodálni a bükki táj és a kert aranyló őszi pompáját.

  Jelentkezzen időben az októberi és novemberi 1 napos, tematikus Lombhullató túrákra!

  Jelentkezem a túrára

Válassza ki azt az 1 napos tematikus túrát, amelyik a legjobban megfelel érdeklődésének, és jelentkezzen oldalunkon!

Az 1 napos tematikus túrák részvételi díja: 2.500 Ft/fő (csak kertlátogatás 2.000 Ft/fő). A részvételi díj a szakmai program költségeit foglalja magában.

A túrára csak online jelentkezést fogadunk el. Online fizetés a SimplePay rendszerén keresztül, vagy SZÉP-kártyával lehetséges.

Kérdése van a tematikus túrákról? Tegye fel e-mailben: turak@gyorgytea.hu Hétfőtől péntekig 8:00–16:00 óra között telefonon is érdeklődhet: +36 30 756 9783.

Közkívánatra: ÚJ csoportos túra idősebbeknek

https://tura.gyorgytea.hu/storage/165/2---Ko%CC%88zki%CC%81va%CC%81natra-U%CC%81J-csoportos-tu%CC%81ra-ido%CC%8Bsebbeknek.JPG

A jóleső séta testnek és léleknek is áldás lehet nyugdíjas korban - feltéve, ha a túra kondíciónknak, egészségi állapotunknak is megfelel. Az 1 napos csoportos túrák eddig a Gyógynövénykertben tett sétából és egy változatos domborzati körülmények között zajló rövid bükki túrából álltak. 2024-től nyugdíjas vendégeink kedvéért új csoportos túrát indítunk „Idősebbek is elkezdhetik” címen, mely rövidített, 60 perces kertlátogatásból áll, ára 1.500 Ft/fő. A programra online jelentkezhet 1 napos csoportos túráink oldalán. Szeretettel várjuk!

Jelentkezem a túrára

ÚJ: ingyenes vezetett kertbemutató iskolás csoportoknak

https://tura.gyorgytea.hu/storage/166/U%CC%81J-ingyenes-vezetett-kertbemutato%CC%81-iskola%CC%81s-csoportoknak.JPG

Szívügyünk, hogy a fiatal korosztály minél több érdekes, hasznos ismerettel gazdagodjon a gyógyfüvekkel, a gyógynövényekkel kapcsolatban. 2024-től az iskolás csoportoknak 40 perces ingyenes vezetett kertbemutatót is tartunk Gyuri bácsi bükkszentkereszti Gyógynövénykertjében. A jövő generáció tagjait szakavatott túravezetőink vezetik be a gyógynövényismeret alapjaiba. Várjuk az általános és középiskolás csoportok jelentkezését csoportos túráink oldalán!

Jelentkezem a túrára

Gyógynövényhatározó ajándékba 3 napos túráink résztvevőinek

https://tura.gyorgytea.hu/storage/167/Gyo%CC%81gyno%CC%88ve%CC%81nyhata%CC%81rozo%CC%81-aja%CC%81nde%CC%81kba-3-napos-tu%CC%81ra%CC%81ink-re%CC%81sztvevo%CC%8Binek.jpg

3 napos túráinkat főként azoknak ajánljuk, akik szeretnének jobban elmélyedni a gyógynövényismeretben, a gyógynövények gyűjtésében. 2024-től egy praktikus meglepetéssel is segítünk abban, hogy friss tudásukat tovább bővítsék, és hazatérve is kamatoztassák. 2024-től a 3 napos túrák résztvevői ajándékba kapják Lopes-Szabó Zsuzsa Gyógynövények a zsebemben című zsebkönyvét. A Magyarországon gyakran használt gyógynövények ismertetése mellett a könyv a teakészítés fortélyaival, valamint a gyógyhatásokkal is foglalkozik - és nem utolsósorban szó szerint a zsebben is elfér.

Megnézem a túrákat

ÚJ: kedvezmény túrázóinknak Gyógynövénykertünk mintaboltjában

https://tura.gyorgytea.hu/storage/168/U%CC%81J-kedvezme%CC%81ny-tu%CC%81ra%CC%81zo%CC%81inknak-Gyo%CC%81gyno%CC%88ve%CC%81nykertu%CC%88nk-mintaboltja%CC%81ban.jpg

Összekötheti a kellemeset a hasznossal, ha túránk résztvevőjeként meglátogatja Gyógynövénykertünk mintaboltját is, hiszen valamennyi Györgytea termék megtalálható itt. 2024-től 3 napos túrák résztvevőinek egy 10%-os vásárlási kedvezményre jogosítót kuponnal kedveskedünk, amelyet a kert mintaboltjában válthatnak be. Akkor sem marad le a lehetőségről, ha a 1 napos túránkon vendégeskedik, ebben az esetben a kedvezmény 5.000 Ft-os vásárlás felett érvényes.

Megnézem a túrákat