Boldizsár-Mátyás Gabriella

Boldizsár-Mátyás Gabriella bizonyára ismerős azoknak, akik jártak már korábban a Gyógynövényházban Bükkszentkereszten, hiszen évek óta tagja a Györgytea csapatának, sokaknak adott már tanácsot, válaszolt kérdéseikre. 2022-től pedig már túravezetőként segít eligazodni a gyógynövények sokszínű világában.

Bükkszentkereszten nőttem fel, jelenleg is itt élek a családommal.

1997-ben végeztem a Kossuth Lajos Gimnáziumban Miskolcon. Majd különböző képesítéseket szereztem. Mindig kerestem az életemben az alkotást, mert örömet okoz és fényt csempész a mindennapjaimba. 2015-ben régi vágyam teljesült, kitanultam a virágkötő mesterséget. Ez a hobbim is összeköt a természettel, erdők mezők ihletik kézműves alkotásaimat és gyakran dolgozom a magam gyűjtötte termésekből, növényekből. A munkám során is kerestem mindig a természetközeli tevékenységet, ezért nagy örömmel csatlakoztam 2016-ban a Györgytea csapatához, mint eladó tanácsadó, majd üzletvezető.

Lehetőségem volt személyesen Gyuri bácsitól és lányától, Zsuzsától tanulni a gyógynövényekről és használatukról.

A gyógynövényekről először a dédnagymamámtól hallottam, aki 96 évet élt és soha nem volt beteg és gyógyszert sem szedett soha. Az 1900-as évek elején nem volt a közelben orvos, magukat gyógyították. Megtanította nekem, hogy mely betegségekre milyen növényt lehet gyűjteni, ez hol található a lakóhelyünk közelében, és hogyan tegyük el télire.

Rendkívüli tudás ez a jelenben is és örülök, hogy ezt a munkám során másoknak is továbbadhatom.