Mezőfi Attila

Mezőfi Attila túravezető
Mezőfi Attila túravezető

Mezőfi Attila túravezető bemutatkozása

Mezőfi Attila túravezetőnk egy gyermekkori élmény hatására került közelebb a gyógynövények világához. Majd a sors úgy hozta, hogy hobbiból hivatássá vált a gyógynövények iránti érdeklődése. Az évek során megszerzett tudását pedig szívesen osztja meg fiatalabbakkal és idősebbekkel egyaránt. Egynapos túrái közkedveltek az idelátogatók körében.

“Tisztelt túravezető, kedves Attila! Nagyon örülünk feleségemmel, hogy részt vehettünk a gyógynövénytúrán. Számunkra hihetetlen élmény volt, ahogy Ön kiemelkedő szakértelemmel, odafigyeléssel és véghetetlen szeretettel magyarázta el a dolgokat. Valóban gyönyörű Bükkszentkereszt. Azt is jó volt megtapasztalni, hogy Gyuri bácsi teái honnan “erednek”. Nyugalom, felüdülés, stresszmentes nap volt számunkra május 25. Nagyon szépen köszönjük Önnek. Köszönettel, Tanító Péter református lelkész, Felvidék-Ekel”

Magamról:

Gyakorlatilag az egész gyerekkoromat a szabadban, természetben töltöttem el. Nagyon szerettem az erdőbe járni, új utakat és helyeket felfedezni. Ez a mai napig így van. Számomra a természet, az erdő csendje mindig megnyugvást jelent. Ide járok kikapcsolódni, feltöltődni, elgondolkodni.

Gyerekkorom óta fogyasztom a gyógynövényteákat. Ennek az az oka, hogy kb. 2 éves koromban majdnem meghaltam torokgyíkban, annak ellenére, hogy be voltam oltva a ellene. Sikeresen felépülve a betegségből, néhány héten belül egy utazást tettünk egy felvidéki településre a rokonokhoz. Ott egy idős néni látta el édesanyámat sok tanáccsal, hogy milyen betegséget milyen gyógynövénnyel érdemes kezelni. Az immunrendszerem nagymértékben a kakukkfűtea fogyasztásának köszönhetően erősödött meg. Látván, hogy ezek a gyógynövények igenis hatásosak, és ráadásul mellékhatásoktól mentesek, azóta is folyamatosan gyűjtjük és fogyasztjuk őket.

Volt biológiatanáromnak, Balogh Ákosnak – aki sajnos néhány éve eltávozott közülünk – nagyon sokat köszönhetek. Ő volt az, aki már az első szakközépiskolás évemben felkarolt, és rávett arra, hogy lépjek be a Miskolci Öko-Körbe. Ez egy közhasznú természetvédelmi szervezet, amely erdei iskolás programokat indított és indít a mai napig is. Az ő unszolására kezdtem bele a csoportvezetésbe – szándékosan használom ezt a szót, mivel akkoriban még sokkal félénkebb voltam – de a támogatásának hála, sikerült belejönnöm, és most már nagyon szeretek túrákat vezetni, előadást tartani. Ennek a folyamatnak köszönhető az is, hogy tanítói képesítést szereztem az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campuson, mivel nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni.

Nagyon jó látni, mennyire hálásak azért, hogy szívvel-lélekkel foglalkoznak velük, és büszkeséggel tölt el, ha később a tőlem tanult dolgokat kamatoztatni tudják az életben.

A túravezetésben azt szeretem, hogy taníthatok, magyarázhatok, kint vagyok a szabadban, és sok új emberrel ismerkedem össze. Mint azt már többször megtapasztaltam, nincs két egyforma csoport: én azokat a csoportokat szeretem a leginkább, melyekben az emberek nyitottak, érdeklődőek és jókedvűek. Bükkszentkereszten a Kis-dél tető a kedvenc helyem, mert gyönyörű a kilátás, és tiszta időben a Magas Tátra is látható.

Galéria