1 napos gyógynövényismereti túra

ERRE A TÍPUSÚ TÚRÁRA MÁR MINDEN IDŐPONT BETELT

Az 1 napos gyógynövényismereti túrán alapvető ismereteket sajátíthat el a gyógynövényekről a terepi túra és a gyógynövénykertben tett látogatás során.

Egynapos túráink a festői szépségű, barátságos hangulatú Bükkszentkereszten gyógynövénykert-látogatásból és rövid terepi túrából állnak. A program a kertlátogatással indul, ezért a találkozó, gyülekező helye a Gyógynövénykert. Lehetőség van csak a kert látogatására is jelentkezni, ha valakinek a terepi túra megterhelést jelent. A kert egyedileg is látogatható, de vezetett kertlátogatásra csak a túrákon van lehetőség.

A maximális létszám túránként 50 fő, a csoportokat a környéket jól ismerő és szerető, elhivatott túravezetőink Boldizsár-Mátyás Gabriella, Orliczki Attila, Szívósné Hegyi Györgyi, Mezőfi Attila vezetik.

Felszerelés

A szükséges felszerelésről (az időjárásnak és a terepi viszonyoknak megfelelő cipő, ruházat), eszközökről (metszőolló, jegyzetfüzet, íróeszköz, fényképezőgép stb.) a résztvevőknek kell gondoskodniuk.

A túra nehézségi foka

A jelentkezésnél kérjük, vegyék figyelembe, hogy a program gyalogtúra része nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett zajlik. Aki ezt megerőltetőnek találja, annak érdemes csak a gyógynövénykert látogatáson részt venni, a gyalogtúrát pedig kihagyni, hiszen erre is lehetőség van, csökkentett részvételi díj fejében.

Részvételi díj

A kertlátogatás és a túra részvételi díja azonnali online fizetés esetén: 2.500 Ft/fő, de lehetőség van csak a kert látogatására is jelentkezni, ez esetben a részvételi díj azonnali online fizetés esetén: 2.000 Ft/fő.

Az online fizetés módjai SimplePay vagy SZÉP kártya.

A részvételi díjat a helyszínen is ki lehet fizetni. Ebben az esetben a kertlátogatás és a túra részvételi díja 2.800 Ft/fő, a kertlátogatásé 2.300 Ft/fő.

A részvételi díj a szakmai program költségeit foglalja magában. Gyermekeknek a részvétel 6 éves kor alatt ingyenes. A túrára csak online jelentkezést fogadunk el.

Részletes program letöltése

A program összesen kb. 4 órás. A gyógynövénykert látogatása 1,5-2 órás program. Ezután egy 2,5 km-es gyalogtúra következik, mely nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett, hegyi terepen zajlik. Gyülekezés 10:30-tól a Gyógynövénykertben.

További túráink

3 napos „Fűben-fában orvosság” túra
A 3 napos „Fűben-fában orvosság”, avagy gyógynövények és régi gyümölcsfajták az egészség szolgálatában túrán a különböző gyógynövények, régi tájfajta gyümölcsök otthoni felhasználásáról szerezhetnek hasznos ismereteket, praktikus tanácsokat.
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek
3 napos gyógynövényismereti túra
A 3 napos gyógynövényismereti túrán alapos ismeretekkel gazdagodhat a gyógynövények világáról, botanikai jellemzőiről, gyűjtéséről, felhasználásáról.
Túravezető: Lakatos Márk
Részletek
1 napos csoportos gyógynövényismereti túra
Csoportos túráinkra iskolai osztályok, szakmai szervezetek, természetjáró klubok vagy akár nagyobb baráti társaságok, közösségek jelentkezését várjuk.
Túravezető: Boldizsár-Mátyás Gabriella, Mezőfi Attila, Szívósné Hegyi Györgyi, Orliczki Attila
Részletek
3 napos haladó „Fűben-fában orvosság” túra
A 3 napos haladó túrát azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek gyógynövényismerettel, esetleg részt vettek korábban valamelyik 3 napos túránkon. Most a gyakorlatban a különböző gyógynövényes termékek készítésének fortélyait is elsajátíthatják.
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek