3 napos gyógynövényismereti túra

A 3 napos gyógynövényismereti túrán alapos ismeretekkel gazdagodhat a gyógynövények világáról, botanikai jellemzőiről, gyűjtéséről, felhasználásáról.

A háromnapos gyógynövényismereti túrákat azoknak ajánljuk, akik szeretnék alaposabban megismerni a gyógynövények világát, a gyógynövények botanikai hátterét, gyűjtését és a felhasználási módjait.

A túrára érkezőket átfogó ismereteket nyújtó szakmai előadásokkal, gyógynövénykert-látogatással, változatos terepi túrákkal, a bükkszentkereszti nevezetességek bemutatásával várjuk. A maximális létszám túránként 30 fő, a csoportokat képzett és elhivatott túravezetőnk, Lakatos Márk vezeti.

Felszerelés

A szükséges felszerelésről (időjárásnak és terepi viszonyoknak megfelelő cipő, ruházat), eszközökről (vászonzacskó, metszőolló, jegyzetfüzet, íróeszköz, fényképezőgép stb.) a résztvevőnek kell gondoskodnia.

A túra nehézségi foka

A jelentkezésnél kérjük, vegyék figyelembe, hogy a program egy része nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett, hegyi terepen zajlik. A második napon kb. 7 km-es terepi túrát teszünk.

Részvételi díj

A háromnapos gyógynövényismereti túra részvételi díja felnőtteknek 25.000 Ft/fő, 6 és 14 év közötti gyermekeknek 12.500 Ft/fő, 6 éves kor alatt ingyenes.
Elővásárláskor (azaz 2021. május 31-ig lefoglalt és befizetett részvétel esetén) a részvételi díj felnőtteknek 20.000 Ft/fő, 6 és 14 év közötti gyermekeknek 10.000 Ft/fő.
Az online fizetés módjai SimplePay vagy SZÉP kártya.
A részvételi díj csak a szakmai program költségeit foglalja magában, a szállás és étkezés költségét nem.
A túrára csak online jelentkezést fogadunk el.

Részletes program letöltése

További túráink

1 napos gyógynövényismereti túra
Az 1 napos gyógynövényismereti túrán alapvető ismereteket sajátíthat el a gyógynövényekről a terepi túra és a gyógynövénykertben tett látogatás során.
Túravezető: Mezőfi Attila, Szívósné Hegyi Györgyi
Részletek és jelentkezés
3 napos „Fűben-fában orvosság” túra
A 3 napos „Fűben-fában orvosság”, avagy gyógynövények és régi gyümölcsfajták az egészség szolgálatában túrán kézzelfogható gyakorlati tudásanyagot szerezhetnek a különböző gyógynövények, régi tájfajta gyümölcsök otthoni felhasználásáról.
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek és jelentkezés
1 napos csoportos gyógynövényismereti túra
Csoportos túráinkon iskolai osztályok, szakmai szervezetek, természetjáró klubok vehetnek részt, az általuk preferált időpontban.
Túravezető: Mezőfi Attila, Szívósné Hegyi Györgyi
Részletek és ajánlatkérés