3 napos gyógynövényismereti túra

A 3 napos gyógynövényismereti túrán alapos ismeretekkel gazdagodhat a gyógynövények világáról, botanikai jellemzőiről, gyűjtéséről, felhasználásáról.

A túrára érkezőket átfogó ismereteket nyújtó szakmai előadásokkal, gyógynövénykert-látogatással, változatos terepi túrákkal, a bükkszentkereszti nevezetességek bemutatásával várjuk. A maximális létszám túránként 30 fő, a csoportokat képzett és elhivatott túravezetőnk, Lakatos Márk vezeti.

Felszerelés

A szükséges felszerelésről (időjárásnak és terepi viszonyoknak megfelelő cipő, ruházat), eszközökről (metszőolló, jegyzetfüzet, íróeszköz, fényképezőgép stb.) a résztvevőnek kell gondoskodnia.

A túra nehézségi foka

A jelentkezésnél kérjük, vegyék figyelembe, hogy a program egy része nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett, hegyi terepen zajlik. A második napon kb. 7 km-es terepi túrát teszünk.

Részvételi díj

A háromnapos gyógynövényismereti túra részvételi díja felnőtteknek 31.000 Ft/fő, 6 és 14 év közötti gyermekeknek 15.500 Ft/fő, 6 éves kor alatt ingyenes.

Az online fizetés módjai SimplePay vagy SZÉP kártya.

A részvételi díj csak a szakmai program költségeit foglalja magában, a szállás és étkezés költségét nem.

A túrára csak online jelentkezést fogadunk el.

Részletes program letöltése

További túráink

1 napos gyógynövényismereti túra
Az 1 napos gyógynövényismereti túrán alapvető ismereteket sajátíthat el a gyógynövényekről a terepi túra és a gyógynövénykertben tett látogatás során.
Túravezető: Boldizsár-Mátyás Gabriella, Mezőfi Attila, Szívósné Hegyi Györgyi, Orliczki Attila
Részletek
3 napos „Fűben-fában orvosság” túra
A 3 napos „Fűben-fában orvosság”, avagy gyógynövények és régi gyümölcsfajták az egészség szolgálatában túrán a különböző gyógynövények, régi tájfajta gyümölcsök otthoni felhasználásáról szerezhetnek hasznos ismereteket, praktikus tanácsokat.
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek
1 napos csoportos gyógynövényismereti túra
Csoportos túráinkra iskolai osztályok, szakmai szervezetek, természetjáró klubok vagy akár nagyobb baráti társaságok, közösségek jelentkezését várjuk.
Túravezető: Boldizsár-Mátyás Gabriella, Mezőfi Attila, Szívósné Hegyi Györgyi, Orliczki Attila
Részletek
3 napos haladó „Fűben-fában orvosság” túra
A 3 napos haladó túrát azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek gyógynövényismerettel, esetleg részt vettek korábban valamelyik 3 napos túránkon. Most a gyakorlatban a különböző gyógynövényes termékek készítésének fortélyait is elsajátíthatják.
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek