1 napos csoportos gyógynövényismereti túra

Hasonló érdeklődésű társakkal, barátokkal, munkahelyi közösséggel barangolni a Gyógynövénykertben és a bükki természetben? Az 1 napos túránál talán csak egy jobb van, az 1 napos csoportos gyógynövénytúra! Várjuk az iskolai osztályokat, szakmai szervezeteket, a természetjáró és nyugdíjas klubokat, a baráti társaságokat Bükkszentkereszten!

Túráinkon szakmai szervezetek, alap-, közép- és felsőfokú képzésben részt vevő iskolai csoportok, természetbarát körök, nyugdíjasklubok vagy akár nagyobb baráti társaságok, közösségek részvételére számítunk a megadott időpontokban. A csoport létszáma minimum 15 fő.

A programban gyógynövénykert-látogatás, szakmai előadás és rövid terepi túra szerepel.

A csoportokat képzett és elhivatott túravezetőink, Boldizsár-Mátyás Gabriella, Orliczki Attila, Szívósné Hegyi Györgyi, Mezőfi Attila vezeti.

A csoportos túrákra is csak online jelentkezést tudunk elfogadni. Ez azt jelenti, hogy az online jelentkezési felületen a csoport képviselőjének az időpont kiválasztása után el kell küldenie számunkra jelentkezési szándékát, hogy a szervezők felvehessék vele a kapcsolatot a részletek egyeztetése végett, mint például a túra tervezett hossza (csak kertlátogatás vagy utána kistúra is legyen a programban) és a várható csoportlétszám.

A túra indulásakor a találkozó, gyülekező helye a Gyógynövénykert.

Felszerelés

A szükséges felszerelésről (időjárásnak és terepi viszonyoknak megfelelő cipő, ruházat), eszközökről (metszőolló, jegyzetfüzet, íróeszköz, fényképezőgép stb.) a résztvevőnek kell gondoskodnia.

A túra nehézségi foka

A jelentkezésnél kérjük, vegyék figyelembe, hogy az alapprogram gyalogtúra része nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett zajlik. Amennyiben a csoport számára ez megerőltető lenne, érdemes csak a gyógynövénykert-látogatáson részt venni, a gyalogtúrát pedig kihagyni, hiszen erre is lehetőség van, csökkentett részvételi díj fejében (2.500 Ft helyett 2.000 Ft-ért).

Részvételi díj

A kertlátogatás és a túra részvételi díja: 2.500 Ft/fő. Lehetőség van csak a kert látogatására is, ez esetben a részvételi díj: 2.000 Ft/fő. Gyermekeknek a részvétel 6 éves kor alatt ingyenes.

A részvételi díj előre egyeztetve átutalással vagy a helyszínen fizetendő. A részvételi díj a szakmai program költségeit foglalja magában.

Azt kérjük, hogy a túrára a csoport minimum 15 fős létszámban jelenjen meg. 15 főnél kisebb létszámú csoportokat csak a 15 főre vonatkozó részvételi díj befizetése fejében tudunk indítani.

További túráink

1 napos gyógynövényismereti túra
Ahogyan egyetlen csésze Györgyteában is ott rejlik a bükki gyógynövények ereje, úgy az 1 napos gyógynövényismereti túra is emlékezetes pillanatokat tartogat. Látogassa meg a legendás Gyógynövénykertet, túrázzon a terepen, és **alapozza meg gyógynövényes tudását!**
Túravezető: Boldizsár-Mátyás Gabriella, Mezőfi Attila, Szívósné Hegyi Györgyi, Orliczki Attila
Részletek
3 napos „Fűben-fában orvosság” túra
A gyógynövényismeret mindig kéz a kézben járt a népi gyógyítással. A 3 napos „Fűben-fában orvosság” túrán kiderül, hogyan állíthatja a g**yógynövényeket és a régi tájfajta gyümölcsfajtákat az egészség szolgálatába.** Szerezze meg nagyanyáink bölcsességét!
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek
3 napos gyógynövényismereti túra
Bevált receptúra: végy pár élvezetes szakmai előadást, adj hozzá egy kellemes gyógynövénykert-látogatást, egy lélekemelő bükki terepi túrát, lelkes résztvevőket, egy nagy tudású, anekdotázó túravezetőt, és kész a 3 napos gyógynövénytúra! **Bővítse ismereteit a gyógynövények világáról**, gyűjtéséről, felhasználásáról!
Túravezető: Lakatos Márk
Részletek
3 napos haladó „Fűben-fában orvosság” túra
A 3 napos haladó túrát azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek gyógynövényismerettel, esetleg részt vettek korábban valamelyik 3 napos túránkon. Most a gyakorlatban a különböző gyógynövényes termékek készítésének fortélyait is elsajátíthatják.
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek