1 napos csoportos gyógynövényismereti túra

ERRE A TÍPUSÚ TÚRÁRA MÁR MINDEN IDŐPONT BETELT

Csoportos túráinkra iskolai osztályok, szakmai szervezetek, természetjáró klubok vagy akár nagyobb baráti társaságok, közösségek jelentkezését várjuk.

Túráinkon szakmai szervezetek, alap-, közép- és felsőfokú képzésben részt vevő iskolai csoportok, természetbarát körök, nyugdíjasklubok vagy akár nagyobb baráti társaságok, közösségek részvételére számítunk a megadott időpontokban. A csoport létszáma minimum 15 fő.

A programban gyógynövénykert-látogatás, szakmai előadás és rövid terepi túra szerepel.

A csoportokat képzett és elhivatott túravezetőink, Boldizsár-Mátyás Gabriella, Orliczki Attila, Szívósné Hegyi Györgyi, Mezőfi Attila vezeti.

A csoportos túrákra is csak online jelentkezést tudunk elfogadni. Ez azt jelenti, hogy az online jelentkezési felületen a csoport képviselőjének az időpont kiválasztása után el kell küldenie számunkra jelentkezési szándékát, hogy a szervezők felvehessék vele a kapcsolatot a részletek egyeztetése végett, mint például a túra tervezett hossza (csak kertlátogatás vagy utána kistúra is legyen a programban) és a várható csoportlétszám.

A túra indulásakor a találkozó, gyülekező helye a Gyógynövénykert.

Felszerelés

A szükséges felszerelésről (időjárásnak és terepi viszonyoknak megfelelő cipő, ruházat), eszközökről (metszőolló, jegyzetfüzet, íróeszköz, fényképezőgép stb.) a résztvevőnek kell gondoskodnia.

A túra nehézségi foka

A jelentkezésnél kérjük, vegyék figyelembe, hogy az alapprogram gyalogtúra része nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett zajlik. Amennyiben a csoport számára ez megerőltető lenne, érdemes csak a gyógynövénykert-látogatáson részt venni, a gyalogtúrát pedig kihagyni, hiszen erre is lehetőség van, csökkentett részvételi díj fejében (2.500 Ft helyett 2.000 Ft-ért).

Részvételi díj

A kertlátogatás és a túra részvételi díja: 2.500 Ft/fő. Lehetőség van csak a kert látogatására is, ez esetben a részvételi díj: 2.000 Ft/fő. Gyermekeknek a részvétel 6 éves kor alatt ingyenes.

A részvételi díj előre egyeztetve átutalással vagy a helyszínen fizetendő. A részvételi díj a szakmai program költségeit foglalja magában.

Azt kérjük, hogy a túrára a csoport minimum 15 fős létszámban jelenjen meg. 15 főnél kisebb létszámú csoportokat csak a 15 főre vonatkozó részvételi díj befizetése fejében tudunk indítani.

További túráink

1 napos gyógynövényismereti túra
Az 1 napos gyógynövényismereti túrán alapvető ismereteket sajátíthat el a gyógynövényekről a terepi túra és a gyógynövénykertben tett látogatás során.
Túravezető: Boldizsár-Mátyás Gabriella, Mezőfi Attila, Szívósné Hegyi Györgyi, Orliczki Attila
Részletek
3 napos „Fűben-fában orvosság” túra
A 3 napos „Fűben-fában orvosság”, avagy gyógynövények és régi gyümölcsfajták az egészség szolgálatában túrán a különböző gyógynövények, régi tájfajta gyümölcsök otthoni felhasználásáról szerezhetnek hasznos ismereteket, praktikus tanácsokat.
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek
3 napos gyógynövényismereti túra
A 3 napos gyógynövényismereti túrán alapos ismeretekkel gazdagodhat a gyógynövények világáról, botanikai jellemzőiről, gyűjtéséről, felhasználásáról.
Túravezető: Lakatos Márk
Részletek
3 napos haladó „Fűben-fában orvosság” túra
A 3 napos haladó túrát azoknak ajánljuk, akik már rendelkeznek gyógynövényismerettel, esetleg részt vettek korábban valamelyik 3 napos túránkon. Most a gyakorlatban a különböző gyógynövényes termékek készítésének fortélyait is elsajátíthatják.
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek