1 napos csoportos gyógynövényismereti túra

Csoportos túráinkon iskolai osztályok, szakmai szervezetek, természetjáró klubok vehetnek részt, az általuk preferált időpontban.

2021-ben is szeretettel várunk minden érdeklődő csoportot Bükkszentkeresztre, egynapos gyógynövénytúráinkra. Minimum 15 fős csoportoknak saját kistúrát szervezünk, májustól szeptemberig, a számukra megfelelő időpontban.

A programban gyógynövénykert-látogatás, szakmai előadás és rövid terepi túra szerepel. Túráinkon szakmai szervezetek, alap-, közép- és felsőfokú képzésben részt vevő iskolai csoportok, természetbarát körök, nyugdíjasklubok részvételére számítunk. A csoportokat képzett és elhivatott túravezetőink, Szívósné Hegyi Györgyi vagy Mezőfi Attila vezeti.

A csoportos túrákra is csak online jelentkezést tudunk elfogadni. Ez azt jelenti, hogy az online jelentkezési felületen a csoport képviselőjének el kell küldenie számunkra jelentkezési szándékát, hogy a szervezők felvehessék vele a kapcsolatot a részletek (a túra tervezett dátuma és a várható csoportlétszám) egyeztetése végett.

Mivel a csoportos túrákon a kertlátogatás már az új gyógynövénykertben van, ezért a túra indulásakor a találkozó, gyülekező helye is itt van.

Felszerelés

A szükséges felszerelésről (időjárásnak és terepi viszonyoknak megfelelő cipő, ruházat), eszközökről (vászonzacskó, metszőolló, jegyzetfüzet, íróeszköz, fényképezőgép stb.) a résztvevőnek kell gondoskodnia.

A túra nehézségi foka

A jelentkezésnél kérjük, vegyék figyelembe, hogy az alapprogram gyalogtúra része nem sík terepen, hanem változó domborzati körülmények mellett zajlik. Amennyiben a csoport számára ez megerőltető lenne, érdemes csak a gyógynövénykert-látogatáson részt venni, a gyalogtúrát pedig kihagyni, hiszen erre is lehetőség van, csökkentett részvételi díj fejében (2.000 Ft helyett 1.500 Ft-ért).

Részvételi díj

A kertlátogatás és a túra részvételi díja: 2.000 Ft/fő. Lehetőség van csak a kert látogatására is, ez esetben a részvételi díj: 1.500 Ft/fő. Gyermekeknek a részvétel 6 éves kor alatt ingyenes.
A részvételi díj előre egyeztetve átutalással vagy a helyszínen fizetendő. A részvételi díj a szakmai program költségeit foglalja magában.

Azt kérjük, hogy a túrára a csoport minimum 15 fős létszámban jelenjen meg. 15 főnél kisebb létszámú csoportokat csak a 15 főre vonatkozó részvételi díj befizetése fejében tudunk indítani.

További túráink

1 napos gyógynövényismereti túra
Az 1 napos gyógynövényismereti túrán alapvető ismereteket sajátíthat el a gyógynövényekről a terepi túra és a gyógynövénykertben tett látogatás során.
Túravezető: Mezőfi Attila, Szívósné Hegyi Györgyi
Részletek és jelentkezés
3 napos „Fűben-fában orvosság” túra
A 3 napos „Fűben-fában orvosság”, avagy gyógynövények és régi gyümölcsfajták az egészség szolgálatában túrán kézzelfogható gyakorlati tudásanyagot szerezhetnek a különböző gyógynövények, régi tájfajta gyümölcsök otthoni felhasználásáról.
Túravezető: Dr. Pottyondy Ákos
Részletek és jelentkezés
3 napos gyógynövényismereti túra
A 3 napos gyógynövényismereti túrán alapos ismeretekkel gazdagodhat a gyógynövények világáról, botanikai jellemzőiről, gyűjtéséről, felhasználásáról.
Túravezető: Lakatos Márk
Részletek és jelentkezés