Szívósné Hegyi Györgyi

Szivósné Hegyi Györgyit szintén jól ismeri Bükkszentkeresztet, nemcsak azért, mert a helyi általános iskolában tanít, de sokat is kirándul a környéken. Így alapos helyismerettel rendelkezik, melynek köszönhetően az izgalmas és élményekkel teli 1 napos túrái után minden látogató hasznos tapasztalatokkal térhet haza.

Magamról:

Tősgyökeres bükki vagyok, hiszen születésemtől fogva Répáshután élek. A Debreceni Tanítóképző Főiskola elvégzése után 1992-ben a répáshutai általános iskolában kezdtem dolgozni, mint tanító.

1997-ben megszereztem, az akkori Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán, a biológiatanári végzettségemet is. Így már nemcsak alsó tagozatban, de felsőben is tanítottam. 2019-ben a Répáshutai Tagiskola tanulólétszámának lecsökkenése miatt átkerültem a Bükki Szlovák Nemzetiségi Általános Iskolába Bükkszentkeresztre.

Mindig nagyon fontosnak tartottam a gyermekek természettudományos érdeklődésének felkeltését, így gyönyörű lakóhelyünk adottságait kihasználva gyakran tartottam órákat a természetben. A növényeket a gyerekek természetes közegükben figyelhették meg, a Bükk hegység legjellemzőbb növényeinek neveit meg is tanulták. Az iskola udvarán egy kis gyógynövénykertet is telepítettem, amit minden évben a gyerekekkel együtt takarítottunk be, majd a növényeket szárítottuk és élvezeti tea formájában meg is kóstoltuk.

Mindez azért is fontos volt, mert 6 évvel ezelőtt iskolánkkal pályáztunk az Ökoiskola címre, amit azóta már második alkalommal nyertünk el. Célunk a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra való nevelés. Nyaranta a táboroztatásokban veszek részt.